dimecres, 19 de novembre del 2014

L'Arqueòloga ve a classe

Ahir, dilluns 10 de novembre va venir una arqueòloga que es deia Elena.  Com estem estudiant la Prehistòria a Menorca, ens ha explicat que hi havia 2 tipus d’enterraments:  individuals i col.lectius i que a Ciutadella van trobar una cova on hi havia esquelets i a Alaior una tomba on estava enterrada una dona cristiana; la dona estava  a una tomba estreta que era de pedra dura, asseguda amb les mans creuades sobre el pit, també que han trobat un fillet de l’època islàmica que es suposa que va morir als 11 o 12 anys; ho sabem gràcies a la prova del “carboni 14”.

A la cova de Ciutadella van trobar un fillet acabat de néixer dins un pot de ceràmica i un plat com a tapadora, junt amb un esquelet d’un home.

Al final de la classe vam fer una demostració per veure quina diferència hi ha entre la pelvis d’un home i la d’una dona.  Van sortir en Joan i na Maria que aguantaven cadascun una pelvis de plàstic, i na Sofia que feia passar per la pelvis un nadó de joguina i vam poder comprovar que el nadó només passava per la pelvis de la dona.

Fins i tot vam tocar un crani de veritat!!

M’ha agradat molt aquesta xerrada.