divendres, 13 de febrer de 2015

Noves activitats a 4t

HEM COMENÇAT EL SEGON TRIMESTRE CARREGAT DE NOVES ACTIVITATS.

CLUB DE LECTURA:
És una activitat per treballar la lectura i conèixer un llibre que són molt importants.
El mestre, uns dies abans, ens dóna les fotocòpies d’una lectura i d’una feina que hem de fer a casa. Hi ha diferents tipus de feina:
-          MODERADOR: És el que dirigeix la conversa, fa preguntes i dóna els torns de paraula.
-          ANALISTA: Cerca les paraules que no entén o són importants del text i les defineix i -escull el paràgraf que més li ha agradat.
-          CONTEXTUALITZADOR: Cerca informació de l’autor i de l’obra que llegim.
-          SINTETITZADOR: Fa el resum de la lectura.
Cada dimarts a primera hora,  ens reunim per grups i comentam la lectura que hem fet a casa a partir del treball que cadascú ha fet.
Fins ara hem llegit fragments de “Don Quijote de la Mancha” i de “El Lazarillo de Tormes”. L’activitat ens ha agradat molt.

APADRINAMENT LECTOR:
Amb aquesta activitats, els fillets de 4t ajudem a millorar la lectura dels fillets de P5. Cada divendres, ens trobam mitja hora per llegir amb ells.
Durant el Primer trimestre vam escriure els contes que llegim. Ara cada setmana els preparam a casa, activitats relacionades amb les lectures.
Les primeres setmanes, per conèixer-nos, vam fer un punt de llibre i vam celebrar junts el dia de la Pau.

EXPERIMENT DE LA SETMANA:
Cada dimecres, una parella de fillets fa un experiment a la classe. Primer ens expliquen el que necessitam, després fan l’experiment i per acabar feim una fitxa a casa sobre el que hem vist i hem d’explicar què ha passat i per què. 

Fiets i fietes de 4t B