divendres, 14 d’octubre del 2016

4t A

EL MES D’OCTUBRE HEM COMENÇAT ELS TALLERS! QUÉ BÉ! HI HA TALLERS DE MODELATGE, GEOMETRIA, FER OBJECTES AMB FUSTA… AQUEST GRUP HEM COMENÇAT EL DE CONÈIXER UN PINTOR: EN FERNANDO BOTERO, EL PRIMER DIA VAM CONÈIXER MOLTES COSES DE LA SEVA VIDA I OBRES. Sabeu el títol i l’artista que va pintar l’obra de l’esquerra? I l’obra de la dreta, penseu que l’ha realitzat el mateix artista? Quines diferències n’heu observat? Quina creieu que es va pintar primer? Quina de les dues us agrada més? Per què? Com segurament haureu esbrinat les dues obres representen la mateixa persona i, per tant, tenen el mateix nom: Mona Lisa. L’obra de l’esquerra, mundialment famosa, va ser pintada per Leonardo da Vinci el 1503 i es troba en el Museu del Louvre de París. L’obra de la dreta fou pintada per Fernando Botero el 1977 i la va anomenar Mona Lisa als dotze anys. Aquesta va ser la primera obra que li va comprar un museu: el Museu d’Art Modern de Nova York(MoMa). A Fernando Botero li agrada pintar personatges, animals i objectes grassonets i voluminosos, tret que fa les seves obres siguin molt fàcilment reconegudes i associades a l’artista.




Les escultures de Botero, igual que en els seus quadres, són figures molt arrodonides. Gran part d’elles es troben en el Parc d’escultures que ha dedicat a l’artista la seva ciutat natal de Medellín. En la següent presentació podreu veure una selecció d’elles. Fixeu-vos en les seves formes, en els elements representats, en el color dominant i en el material utilitzat. Sabeu amb quina d’elles us podríeu trobar tot passejant pel barri del Rabal de Barcelona?




Fernando Botero va realitzar una sèrie de pintures basades en el circ. Quines obres més divertides i coloristes, no?



També va pintar les seves pròpies versions d’obres mundialment reconegudes. Observeu les imatges següents, endevineu de quines obres es tracten i quines són les que va pintar Botero?



AVUI JA SÓM ARTISTES COM ELL! MIRAU LES NOSTRES FEINES!