divendres, 12 de maig del 2017

4rt C


ANEM A L'ALBUFERA DES GRAU



Dimarts 9 de maig els alumnes de 4t C anem al Centre de Recepció del Parc Natural de s’Albufera des Grau.

Allà hem realitzat un taller d'aromes, relacionat amb algunes de les plantes aromàtiques autòctones de Menorca.

La primera activitat realitzada s'ha tractat d'identificar, a l'entorn natural de l'albufera, tres tipus de plantes aromàtiques: romaní, tomaní i camamil·la. Per grups hem anat observant, d’entre altres, quines eren les aromàtiques i quines no, així com les propietats pròpies d’aquestes.

A una segona activitat hem elaborat una crema per a la pell, de manera totalment tradicional, a partir de les consignes donades per les responsables del taller i elements que podien trobar al nostre entorn, fora de tot artifici o manufactura. L’hem fet a partir de cera natural d’abella, herba aromàtica i oli d’oliva natural.

A una tercera activitat hem elaborat colònia, extreien l’essència de la planta aromàtica, de la mateixa manera que a l’activitat anterior, els elements per elaborar-la eren natural i de l’entorn. L’hem elaborada a partir d’alcohol, essència i planta aromàtica.  



Ens ha agradat molt poder assistir a aquesta activitat, hem après alguns conceptes relacionats amb les plantes i l’entorn que no sabíem, a part d’endur-nos com a record, la nostra crema i botilet de colònia elaborat per nosaltres mateixos.