divendres, 24 de gener del 2014

Carta a les famílies sobre la lectura en parella

Benvolgudes famílies,


com ja vos vam explicar a la reunió d’inici de curs, estem a punt de començar un programa de lectura en parelles. Des de la setmana passada anem fent una feina de formació amb els alumnes, un pas molt important perquè la cosa funcioni bé. Hem parlat de què era la tutoria entre iguals, dels rols que hi ha però sobretot de les bones qualitats o les coses que han de fer un bon tutor i un bon tutorat i hem fet exemplificacions guiades de la feina de lectura.

Les lectures tindran totes el mateix format per facilitar la feina i l'autonomia dels alumnes i les sessions també estaran estructurades de la mateixa manera. Les parelles seran fixes tot i que els rols aniran canviant més o menys mensualment perquè es puguin familiaritzar bé els càrrecs. Les parelles aniran confeccionant un dossier que de tant en tant us arribarà a casa i on hi haurà un espai perquè pugueu comentar com va la feina.

És molt important que els tutors es preparin les lectures a casa, i que ho facin seguint les indicacions. Per preparar-se, a més de llegir amb molta atenció vàries vegades el text, cercant si fa falta les paraules que no s'entenguin al diccionari; recomanam fet tota l'activitat.

Vos mantindrem informats a través del bloc de l’escola: http://2nciclegracia.blogspot.com.es/ i si teniu algun dubte estarem encantats de d'aclarir-lo.


Ànims,

                                                                                                                      Els tutors



PD: Aquí us deixem, sobretot per als pares, un vídeo sobre lectura en parella perquè vegeu com funciona. Nosaltres no seguirem fil per randa el que es proposa al vídeo, ho hem simplificat tot i que la filosofia és la mateixa. Encara que al vídeo s'expliqui una altra cosa, a casa només s'hauran de preparar les lectures els tutor.


Edu3.cat