divendres, 31 de gener del 2014

Escrivim contes

Els alumnes de 4t C hem treballat els contes; aquí en teniu dos que hem triat entre tots els de la classe.  Esperem que vos agradin.


EL PORTAL MÀGIC

Hi havia una vegada dos germans que es deien Tom i Matt. Un dia en Tom estava al seu laboratori i quan en Matt va torcar una palanca i de sobte es va obrir un portal, van sortir una veu molt greu i potent que venia de dins. Els dos germans van travessar el portal. Quan van travessar-lo es van quedar bocaoberts , aquell lloc no era normal i feia un poc de por. Hi havia un monstre increïble, era de foc mesclat amb gel. En Matt i en Tom es varen refugiar en un lloc rocós i abandonat, això era el que creien ells... De sobte es varen recolzar a una roca i varen caure cap avall, cap avall i donant voltes, i més voltes.
-          Per  fi! – va exclamar en Tom amb la cara verda.
Però després quan se li va passar el mareig va veure un home baixet amb barba molt espessa amb roba tecnològica.
-          Vos estava esperant Tom i Matt– va dir l’home atracant-se.
-          Qui ets tu? – van preguntar en Tom i en Matt
-          Jo soc en Pep Trogdomet , heu vist el monstre? – va dir en Pep.
-          Si, es clar, era gegantí, feia molta por . I tu com saps que hi ha un monstre? – varen dir els dos germans.
-          Perquè l’he fet jo – va dir l’homenet.
L’homenet els hi va explicar tot el que havia passat. Després va demanar en Pep que si podien destruir el monstre, ja que era la seva única esperança.
-          Nosaltres només soms nins, no herois – van dir ells
-          Jo confio en vosaltres-- va dir en Pep
-          D’acord ho podem fer – va  dir en Matt
-          Ho intentarem – va dir en Tom
En Tom va fer aparats increïbles, un dels aparells feia petita la gent, coses,...  Van veure al  dragó amb una llengua llarguíssima, ales amb les que volava molt, era molt alt i  tenia moltes dents. Van utilitzar la pistola que tornava petit i el dragó es va fer molt petit i van aprofitar l’ocasió i el van enviar molt lluny.
Finalment els dos germans van tornar cap a casa i varen ser feliços.

Tsunami i Toni




NA ROSER HA NASCUT

Era Nadal i la mare de na Marina estava embarassada i va tenir una nina dia 15 de gener, li va posar de nom Roser. Na Roser va pesar 1,75 quilos de tant petita que era va estar dins la incubadora 17 dies. Quan va sortit de la incubadora van anar a veure als avis, concos, ties i el cosí més gros en Luki va agafar a na Roser amb els braços.
Va passar un any i va fer l’aniversari. Tots els familiars van anar a la festa. Na Roser no podia bufar el partís, però na Marina com bona germana la va ajudar. Després encara hi havia un poc de neu i van jugar tots els fillets amb na Roser i ho van passar molt bé.
Conte contat, ja s’ha acabat.

 MARINA I ROSER