divendres, 31 d’octubre del 2014

Visitam es diari Menorca

El passat dimecres 8 d’octubre, els dos grups de 3r vam anar a visitar el Diari Menorca.  Primer hi van anar els de 3r A i després els de 3r B.  Hi vam anar caminant i el director ens esperava.

El director ens va ensenyar com es feia el diari.  Primer vam visitar una sala amb dos periodistes que feien feina amb els ordinadors, en Dino i en Dani.  En Dino anava actualitzant el diari digital i en Dani dissenyava el diari.  Després vam visitar la sala on hi ha els diaris antics i els ordinadors antics.  Fins i tot vam poder veure un tros del primer diari Menorca que es va publicar! També ens va mostrar una foto de la primera màquina d’escriure que empraven per fer diaris, es deia Linotipia (Linotype).

Finalment vam visitar sa rotativa, que està formada per unes màquines molt grosses que són les que fan els diaris. Ens va sorprendre veure els grans rotllos de paper que empren que pesen uns 500 kg. Aquestes màquines funcionen durant les nits i sempre hi ha uns treballadors que les vigilen. Quan els diaris estan impresos, a la matinada, ja hi van els repartidors que són uns vint o trenta per començar a repartir els diaris.


Quan vam partir, ens van regalar un diari a cada un. Ens va agradar molt fer aquesta visita, vos ho recomanem!